Tisztelt Intézményvezető! Kedves Szervezők!

Szíves figyelmükbe/figyelmetekbe ajánljuk a Pesti Művész Színház és Fogi Színház felnőtt, illetve gyermekszínházi előadásait.

A Fogi Gyermekszínház új bemutatója!

Astrid Lindgren

HARISNYÁS PIPPI
avagy a világ legerősebb gyereke

Harisnyás Pippi apjával, a hajóskapitánnyal járta a világ tengereit, aki azonban egy viharban eltűnt. A kilencéves kislány ekkor egy icipici város szélén lévő roskatag öreg házba költözött, a Villekulla-villába. A hajóról két holmit hozott csak magával: egy kis majmot, Nilsson urat és egy kis koffert tele aranypénzzel, majd vesz magának egy lovat, amit a verandán tart és ha kedve szottyan, maga cipel. Ő lehet a világ legerősebb gyereke. A szomszéd kert közepén egy hasonló házban egy házaspár lakik két gyermekével, a fiút Tominak, a lányt Annikának hívják. A vagány, szeplős és vörös hajú kislányra és barátaira számos kaland vár.
Astrid Lindgren először 1945-ben jelentette meg könyvét. Rengeteg (úgy tudni nyolcvan) nyelvre már lefordították. Tótfalusi István fordításában nálunk 1997-ben jelent meg.

A műsorfüzet letöltése PDF

Reméljük, a jövőben ismét együttműködhetünk Önökkel/Veletek!
A társulat nevében: Fogarassy András igazgató 

***

Ízelítő a repertoárunkból:

Fogi Színház (Gyermekszínház):: Csengő-Bongó királyság, Minden egér szereti a sajtot, Nils Holgerson, Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj, Pán Péter, A Futrinka utca lakói, Hófehérke meg a törpék, Dr. Bubó, Szaffi, Süsü, a várvédő, Kukamese c. meséket, Az oroszlánkirály meséje...
Pesti Művész Színház: A balek, Bolha a fülbe, Marica grófnő, Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép, Négy férfi gatyában, Egy csók és más semmi, Mágnás Miska, Marica grófnő, Cirkuszhercegnő, Az elvámolt nászéjszaka, Az ördög nem alszik c. vígjátékokat, az Operett gálát, az Operettől a kabaréig c. kabaré és operett összeállítást, valamint az interaktív vacsoraszínházunkat Meghívás egy gyilkos vacsorára címmel.

***

Királyi bemutatót tartott a budapesti Fogi Színház

Sikeres ősbemutatót tartott a Fogi Színház június 26-án a balatonszárszói 5 éves Csukás Színházban. Harsányi Gábor színész-rendező írta és rendezte a társulat legújabb meseszínházi előadását a Csengő-Bongó kirlyság címmel, mely hét szereplős, zenés, egyórás, vidám előadás.
A darabot igényes díszlet és jelmez, kiváló zene jellemzi. A 15 éves Fogi Színház repertoárja évről évre bővül, jelenleg 24 gyermekszínházi előadást kínál a társulat, amely darabokkal járják az országot, szórakoztatva sok ezer gyermeket.

Csengő-Bongó Királyság

zenés mesejáték

Volt egy ország, messze innen, ahol mindenki énekelt. Volt egy ország, boldog ország, ahol egész nap daloltak a gyerekek. Daloltak a fák, a hegyek, dalolt az ég is.
Dalolt a szél is... Ám egy napon a gonosz varázsló átkot bocsátott le rájuk. Elnémult a dal. Tilos volt az ének a Csengő-Bongó Királyságban. Némaságban, zene nélkül éltek az emberek. Zengő-Bongó Királyfi elindult, hogy megküzdjön a Rettenetes-Rettentővel. Az öreg Jós megjósolta, hogy csak akkor jár sikerrel, ha megtalálja a párját a sötét erdőben. Ezer veszély, szörnyetegek leselkedtek rá, de tudta, hogy az erdő közepén várja a párja. De várta ám a Rettentő is, varázzsal, haraggal! A királyfi meg ott állt egy szál karddal. Hogy mi történt ezután? Az kiderül a mesejáték végén!
Csengő-Bongó Királyságban felzendült újra a dal! Csengő-Bongó Királyságban énekel már minden fiatal. Aki nem hiszi, az járjon utána!

Zene: Rossa László
Díszlet: Halász G. Péter

Szereplők:

Csengő-Bongó Király: Egri László
Zengő-Bongó Királyfi: Budai Márton Zoltán/Balassa Levente
Nagyvezér: Lénárt László
Nagyvezérné: Borbáth Ottilia/Szabó Zsuzsa
Boróka: Pászti Viki/Czető Zsanett
Csupafül hercegnő: Valu Rebeka
Tilinkó hercegnő: Pintér Dorina

Írta és rendezte: Harsányi Gábor

 ***

Tisztelt Intézményvezető!

Kedves Szervező!

Fantasztikus darabokkal bővül színtársulatunk repertoárja. Januárban mutattuk be a Cirkuszhercegnő c. operettet, júniusban a Csengő-bongó királyság c. mesét, és júliusban mutattuk be A balek (A hülyéje) c. komédiát,

Továbbá felújítottuk Az oroszlánkirály c. musicalünket is. Reméljük továbbra is együttműködő partnereink között üdvözölhetjük Önt!

15 éves fennállását ünnepelte idén a Fogi-budapesti Bulvárszínház. A társulat az elmúlt másfél évtized alatt mintegy 60 bemutatót tartott, közel 4000 előadást ért meg, kb. egymillió néző látta a színház darabjait, 120 alkotó munkáját dicséri a repertoár. Évente közel százezer néző szórakoztatásáról gondoskodunk. Tervezzük, szervezzük immár a következő tavaszi-nyári hónapokat. A Fogi-Bulvárszínház repertoárja további előadásokkal gazdagodott, de a bővülés folyamatos. Jelenleg 26 gyermek, illetve ifjúsági és 20 felnőtt darabunkból választhatnak.

2015-ben volt a premierje az Árgyélus királyfi és Tündér Ilona c. magyar népmesének, továbbá a Botrány az Operában c. komédiának Mikó István rendezésében, ismert sztárok felvonultatásával (köztük: Csengeri Attila, Straub Dezső, Beleznay Endre, Nyertes Zsuzsa).
2016-ban tervezzük bemutatni a nagy népszerűségnek örvendő A Cirkuszhercegnő c. operettet a szakma legjavának főszereplésével Pankotay Péter rendezésében és A balek (A hülyéje) c. igazán frenetikus vígjátékot Pozsgai Zsolt rendezésében.

Figyelmükbe ajánljuk még meséink közül:

Minden egér szereti a sajtot

Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj

Nils Holgersson

Pán Péter

A kis hableány

A Futrinka utca lakói

Vuk

Micimackó

Hófehérke meg a törpék

Dr. Bubó

Szaffi

Süsü

Kukamese

Rigócsőr király c. meséket,

és végül de nem utolsó sorban a fantasztikusan felújított

Az oroszlánkirály meséje c. musicalt.


Felnőtt nézőink számára:

A balek (A hülyéje)

A Cirkuszhercegnő

Bolha a fülbe

Botrány az operában

Piszkos Fred a kapitány

Marica grófnő

Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép

Randevú Párizsban

Négy férfi gatyában

Ki a hunyó, avagy Bubus

Egy csók és más semmi

Mágnás Miska

Az elvámolt nászéjszaka

Az ördög nem alszik c. vígjátékokat az

Operett gálát

Operettől a kabaréig c. kabaré és operett összeállítást,

Tiszta kabaré piszkos jó poénokkal c. kabaréestet, valamint az interaktív vacsoraszínházunkat

Meghívás egy gyilkos vacsorára címmel.

 

Új premierjeinkről részletesebben:


KÁLMÁN IMRE: A CIRKUSZHERCEGNŐ 


operett két felvonásban

Egy drága szempár, Trombita zeng és recseg a dob, Kálmán legszebb melódiái többek között a Cirkuszhercegnőből, az egyik legnépszerűbb operettjéből! Titkok, álarc mögé bújt szerelmes, az arisztokrácia diszkrét bája, a cirkuszporond csillogása mögötti világ, mindebbe bepillantást enged a Fogi-budapesti Bulvárszínház legújabb operettje.

Szereplők: Fogarassy Bernadett, Csengeri Attila/Pankotay Péter, Gyurity István, Harsányi Gábor/Fogarassy András, Czető Roland, Tunyogi Bernadett, Fodor Zsóka/Sáfár Anikó, Borbáth Ottília, Egri László, Zalay Lídia. Rendező: Pankotay Péter.

.

GEORGES FEYDEAU: A BALEK (A HÜLYÉJE) 

bohózat két részben

Feydeau vígjátékain keresztül tükröt tart elénk és bekukucskálhatunk a párizsiak hálószobatitkaiba. Félreértések és véletlen egybeesések. Csontváz a szekrényben, megcsalt férj, ügyefogyott szerető. Mit tehet Lucienne, ha férje barátja szerelmével üldözi? Bevall mindent. De mit tehet a szoknyabolond Pontagnac, ha lebukik, ráadásul még elhagyott kedvese is betoppan a házba? Nos, bevall mindent. S mit tehet a férj, aki megtudja mindezt? Nem hiszi el.

Rendező: Pozsgai

A főbb szerepekben: Harsányi Gábor, Beleznay Endre, Csengeri Attila, Oszter Alexandra, Várkonyi András, Fogarassy Bernadett.

*** 

 

Partnerek vagyunk bevételarányos előadás, kedvezményes bérletes előadássorozat együttműködésében is.

Előadás egyeztetése, megrendelése: ITT

 fogiszinhaz@gmail.com

P. Tóth Erzsébet, Váradi Nóra.

További kellemes színházi élményt! 

Fogarassy András

 

***

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Letöltéshez katt ide

 

1szecheny2

TAMOP-3.2.13-12/1-2013-0019

Fogi Színháza Egyesület

   Sikeresen zárult a  Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívÜli nevelési feladatok ellátásában elnevezésű projekt

A Magyarország Új Széchenyi Terv keretein belül a Fogi Színháza Egyesület pályázatot nyert Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában elnevezéssel. A konstrukció lehetőséget nyújtott, hogy a kulturális intézmények szélesebb körben bekapcsolódjanak a formális oktatásba, és szerepük erősödjön meg a kulturális tudás átadásában. Céljaink között valósult meg a közoktatásban résztvevő gyerekek óvodai, tanórai, tanórán kívüli, és szabadidős, nem formális és informális nevelésének és oktatásának támogatása, a nevelési-oktatási és kulturális intézmények hosszú távú együttműködése. Az intézményekkel történő együttműködés során felszínre kerültek a gyermekekben rejlő kreativitás, növekedett az önbizalmuk, kapcsolatteremtő, önkifejező, problémamegoldó és konfliktuskezelő képességük, aktivitásuk, és erősödött motiváltságuk.

A konstrukció eredménye a személyes és hatékony kulturális nevelés eszköztárának bővítése, mely segítette a személyiségformálás intézményi feladatait. A foglalkozássorozatok hozzájárultak az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciák fejlesztéséhez, a kulturális tudatosság és kifejezőképesség megalapozásához.

A pályázatban 12 intézmény vett részt, ebből 7 iskola és 5 óvoda. Az intézményekben különböző arányokban kerültek megvalósításra a programelemeink, amelyek az alábbiak voltak: heti szakkörök, havi szakkörök /rendhagyó irodalomórák, tehetséggondozás, versenyek, vetélkedők, témanapok.

A pályázatban résztvevő gyermekek száma 2473 fő volt, amelyből heti szakkörön 444 fő, havi szakkörön / rendhagyó irodalomórán 944 fő, tehetséggondozáson 180 fő, versenyeken és vetélkedőkön 560 fő, míg a témanapokon 1355 fő vett részt.

***

 A ferencvárosi tv  Kultnegyed c. műsorában, a Fogi Gyermekszínház

  *** 

Minden egér szereti a sajtot - Fogi meseszínházi premier

Pille Tamás színész, rendező állítja színpadra a fővárosi Fogi Színház legújabb meseszínházi darabját, Minden egér szereti a sajtot címmel. Az előadás alapjául szolgáló irodalmi művet Urbán Gyula írta. A mese a klasszikus Rómeó és Júlia történeten keresztül mutatja be a gyűlölettel szembeni szeretetet, felhívja a figyelmet az előítélet, a szülői egyeduralom negatív hatásaira. Mindezt kedves egér szereplőkön keresztül. A Fogi Színház tízéves működése alatt mindig fontosnak tartotta meséiben a gyermekek helyes nevelését. 

mindeneger

Téli hóesésben érkezik meg zörgő-csörömpölő verklijével Zakariás, a vándormuzsikus a mesebeli városkába, hogy felidézze lakóinak a régi szép időket, amikor még a világhírű Verkli-Fehéregér Színház tiszteletre méltó direktora volt. Ám egy szomorú napon a színpad ragyogó csillagai, a fehéregér pár és lányuk – korgó gyomrukra hallgatva – megszöktek Zakariástól, hogy beköltözzenek egy ínycsiklandó illatú sajtkészítő műhelybe. A műhely addigi lakói, a szürke egerek közül való Márton papa és hitvese, Lidi mama azonban nem nézték jó szemmel a betolakodókat. Nem úgy fiuk, Soma, akit első látásra elbűvölt a bájos fehéregér kislány, Fruzsina. Vajon összeillik-e fehér és fekete, azaz fehér- és szürkeegér? Na és milyen a varázsegér, és mi köze lehet a Nagy Macska Mágushoz? És léteznek pepita egerek? A mulatságos fordulatokban bővelkedő, kedves humorú és felettébb tanulságos mese végére mindenre fény derül. Még arra is, hogy miben hasonlít egymásra a világ összes egere. (Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot c. könyvének fülszövege)

Sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a 80-as években írt mesekönyvből film, hangjáték, színdarab készült.

A romantikus történet szerethető, hiszen, szól szeretetről, vonzalomról, családról, csodáról, ám nevel a toleranciára, a gyűlölködés, az arrogancia, az előítéletek elfajulása, az ősi ellentétek állandó felhánytorgatása ellen, mindezt izgalmas formában, a gyermekek nyelvén, kellemes zenével fűszerezve. Tanulságként Urbán Gyula, egy korábbi színpadra alkalmazás elé azt írta: Nem az a fontos, hogy miben különbözünk, hanem az, hogy miben egyezünk, miben vagyunk hasonlóak. Ezt az igazságot pedig minden egérnek már zsenge kisegér korában meg kell tanulnia.

A Fogi Színház működése alatt mindig kiemelten fontosnak tartotta meséiben (Kukamese, Suszter és a karácsonyi manók, Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal, Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj) a gyermekek helyes nevelését. Évente nyolcvanezer néző látja előadásaikat, az ország különböző táján. Évente egy, vagy két új mesével örvendeztetik meg a gyermek- és ifjúsági korosztályt. Ebben az évben Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot c. meséjére esett a választás. A szerző maga is azon túl, hogy ír meséket, rendező, a budapesti Bábszínház igazgatója volt több évtizeden keresztül, így nagy tapasztalattal rendelkezik a gyermekkorosztály igényeivel kapcsolatban.

A Fogi Színház egyik új darabját Pille Tamás színész rendezi. A Minden egér szereti a sajtot c. mesejáték feldolgozása nem ismeretlen előtte, Tatabányán és Komáromban már színházra alkalmazta. A Fogi Színház több gyermekdarab rendezésével bízta meg előzőekben: Hófehérke meg a törpék, Gulliver, így az együttműködés mindenképpen sikeres lehet.

Szereplők: Zakariás, Albin: Jankovits József/Pille Tamás, Márton papa: Lénárt László/Fogarassy András, Lidi mama: Borbáth Ottília/Szabó Zsuzsa, Szeréna: Szabó Zsuzsa/Schupp Gabriella, Soma: Kalmár Gergely/Vinyarszki János, Fruzsina: Kaprielian Alexa/Bachraty-Gerencsér Alexandra, Paszkál: Boros Ádám/Kalmár Gergely. Díszlettervező: Szabó Gábor, szcenikus: Bachraty Gábor, rendezőasszisztens: Lengyel Eleonóra, rendező, jelmeztervező: Pille Tamás

***

Hazai meseszínházi ősbemutató

Nils Holgersson csodálatos utazása Magyarországon!

Nils Holgersson meghódította a világot, egyúttal a hazai közönséget is. Mesekönyv, film, 52 részes rajzfilm, képregény készült belőle. S egyedülálló módon még pénzérmét is díszít Svédországban.

Magyarországon a rajzfilm 1988-as bemutatójakor szinte mindenkinek hamar kedvencévé váltak a főszereplők (Nils, a szőke kisfiúcska, valamint barátja, a Márton névre hallgató lúd), sokan dúdolták a kísérő dalt. Azóta sok év eltelt, de a történet és annak hősei iránti szeretet nem csökkent itthon. Végre a történet színpadi változatát is megtekinthetjük Magyarországon, a fővárosi Fogi Színház előadásában.

A zenés mesejátékot Selma Lagerlöf azonos című regénye nyomán írta Benedek Gyula. Zene: Rossa László. Szereplők: Nils Holgersson: Vinyarszki Janó/Boros Ádám, Pocok: Szabó Zsuzsa, Akka: Benedek Gyula, Szmörre a róka: Fogarassy András/Lénárt László, Pelyhecske: Fogarassy Bernadett, Márton lúd: Ondrik Janó/Bárkány Miklós. Fantasztikus történet, mese, zene. Igazi hazai meseszínházi csemege a Fogi Színház jóvoltából.

2011. 08. 23.

***

Dr. Bubóval emlékezik Romhányira a Fogi Színház

Mézga család, Kérem a következőt!, azaz Dr. Bubó, Mekk mester, valamint a Flintstone család magyarul. Ezek mind Romhányi-rímek. 90 éve született Romhányi József, a népszerű, magyar mesealakok megálmodója. Az író emlékére a budapesti Fogi Színház ismét műsorára tűzi Dr. Bubó c. mesedarabját.

Romhányi József (Nagytétény, 1921. március 8. – Budapest, 1983. május 7.) magyar író, költő, műfordító, Érdemes művész (1983) munkásságából a nagyközönség elsősorban játékos állatverseit ismeri, ezeket Szamárfül néven adta ki, másrészt számos rajzfilm szövegének szerzőjeként emlékezhet rá. Az ő nevéhez fűződik például A Mézga család, a Kérem a következőt! (Dr. Bubó), a Mekk mester, valamint a Flintstone család – magyarul.

Dr. Bubó. Romhányi József a gyermekek és a felnőttek körében is közkedvelt meséjét a Fogi Színház előadásában először láthatja a gyermekközönség színpadi, zenés változatban. Bubó doktor, Ursula, Csőrmester és Teknőc Ernő figurája régóta ismert alakjai a mai magyar meseirodalomnak, akik most teljes embernagyságban elevenednek meg előttünk.

A Fogi Színház – Budapesti Bulvárszínház - alapította: Fogarassy András - az elmúlt tíz évben több tucat színdarabot állított színpadra és vitte el a színműveket különböző városokba, kulturális intézményekbe, művelődési házakba, színházakba. Repertoárján szerepel többek között felnőttek számára: a Fiatalság bolondság, a Mágnás Miska, a Luxemburg grófja, a Meghívás egy gyilkos vacsorára, az Elvámolt nászéjszaka, a Kölcsönlakás., gyermekeknek: a Pán Péter, a Süsü, a Hófehérke meg a törpék, a Szaffi, a Gulliver, a Dr. Bubó.

Az előadás színlapja

2011. 06. 30.

***

A Pesti Művész Színház  (Fogi Színház) az elmúlt tízenöt évben több tucat színdarabot állított színpadra és vitte el a színműveket különböző városokba, kulturális intézményekbe, művelődési házakba, városi színházakba.

Repertoárunkon

felnőttek részére:

Ki jön a házamba?, Négy férfi gatyában, A szerelmes nagykövet, Pénz áll a házhoz, Az ördög nem alszik, Ki a hunyó? Avagy Bubus, Elvámolt nászéjszaka, Egy csók és más semmi, Kölcsönlakás, Fiatalság bolondság, Mária főhadnagy, Mágnás Miska, Luxemburg grófja, Meghívás egy gyilkos vacsorára, Operett gála, Tiszta kabaré piszkos jó poénokkal, Marica grónő...stb

A teljes repertoárhoz katt ide

gyermekeknek:

Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal, Az ördög három aranyhajszála, Kukamese, A Futrinka utca lakói, Télapó karácsonyi rénszarvasa, Lovagmese, Pán Péter, A kis hableány, Frakk, a macskák réme, Vuk, Süsü, a sárkány, Süsü, a várvédő, Suszter és a karácsonyi manók, Ezüstmackó, Húsvéti készülődés a Százholdas Pagonyban, Micimackó meséi, Hófehérke meg a törpék, Az Oroszlánkirály meséje, Rigócsőr király, Szaffi, Bambi, Gulliver, Dr. Bubó

A teljes repertoárhoz katt ide

***

 

Várjuk az együttműködő partnereink, továbbá önkormányzatok, vállalkozások jelentkezését!

E-mail: fogiszinhaz@gmail.com

 

Fogi Színházról írt cikkek:

Alternativenergia.hu

Boon.hu

Haon.hu